Kurum Adı : Altındağ İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://altindagtml.meb.k12.tr
Adres : Feridun Çelik mahallesi 8. cadde No 153 Altindag ANKARA

VİZYON
Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda öğrenme metotlarını bilen ve uygulayan, bilim ve teknolojiyi kullanabilen,bilgi paylaşımcı, örnek ve önder bir okul olmak istiyoruz.

MİSYON
İnsana hizmet anlayışından hareketle, çağdaş uygarlık yolunda bütün öğrencilerin bilgi ve becerilerini en üst düzeyde kullanabilen, öz güveni yüksek, kendini gerçekleştirmeye açık, tercih edecekleri meslek alanlarında söz sahibi olabilecek mutlu bireyler için varız.

Öğretmen Sayısı : 53
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 660
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30 - 15:10
Derslik Sayısı : 24 Atölye-İşlik Sayısı : 2
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 7
Resim Sınıfı Sayısı : 1 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 1
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezine 11 Km, İl merkezine 16 Km uzaklıktadır.
Ulaşım : Okulumuza Sıhhıye Ulus Gençlik parkı önünden 393 nolu belediye otobüsü ve Ulus Bentderesi minibüs duraklarından dolmuşla gelmek mümkündür. Ayrıca 312 nolu belediye otobüsü ile 20 metre uzaklıkta inecek şekilde ulaşmakda mümkündür.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz Altındağ İlçesi Doğantepe beldesi Feridun Çelik mahallesi 1652. caddede (Eski 8. cad) bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : 2015 yılında mezun olan 82 öğrencimizden 24 ü sınavsız 15 i sınavlı olarak üniversiteye yerleşmiştir.

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda futbol, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvaları düzenlenmektedir. Okulumuz İl ve ilçe düzeyinde yapılan müsabakalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuz öğretmenlerinden Erdal CANBEK koordinatörlüğünde hazırlanan Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Hareketliliği Proje Başvuru Sonucu faaliyeti kapsamında 2015 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulunan " E Ticaret´ te Çağı Yakalamak " başlıklı AB proje teklifimiz Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur...

DİĞER HUSUSLAR
: